- pjg_veer-logo.svg

Bijeenkomsten

Seksueel grensoverschrijdend gedrag en zedendelicten


Trippenhuis, Amsterdam
03 Nov 2022
17:45 — 20:30

Door #Metoo en 'The Voice' is er meer aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en zedendelicten. Op donderdagavond 3 november staan dit thema centraal op onze PJG-bijeenkomst en zoals gebruikelijk wordt het onderwerp vanuit zowel een juridisch als een gedragskundig perspectief belicht. Advocaat Bart Swier zal spreken over de verdediging van verdachten van zedendelicten en psychiater Jelle Troelstra houdt een voordracht over de diagnostiek en behandeling van zedendelinquenten.

Sprekers:

Bart Swier is sinds 1999 strafrechtadvocaat en gespecialiseerd in zedenzaken. Hij werkt tevens als docent strafrecht en is rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Holland.
Jelle A. Troelstra is psychiater bij Stichting DFZS (De Forensische Zorg Specialisten) en werkt in de Utrechtse Van der Hoevenkliniek. Zijn aandachtsgebied is de medicamenteuze behandeling van zedendelinquenten.

Programma

18:15 uur: ontvangst
18:30 uur: voordracht Bart Swier
19:30 uur: pauze
19:45 uur: voordracht Jelle Troelstra
20:45 uur: plenaire discussie
21:00 uur: einde

De bijeenkomst zal plaatsvinden onder voorzitterschap van prof.dr. Gerben Meynen in het Trippenhuis (KNAW) aan de Kloveniersburgwal 29 te Amsterdam.
Nota bene: in het Trippenhuis zullen geen broodjes worden geserveerd, uiteraard is er in de pauze wel koffie en thee. En hele hoge, dunne hakken zijn niet toegestaan. De vloer betreft namelijk een grenen vloer uit 1662, een erg zachte houtsoort…

Ik verzoek u zich vooraf op te geven voor deelname aan deze bijeenkomst, door een bericht te sturen aan m.b.de.boer@rechtspraak.nl.
Ook niet-donateurs van het PJG zijn, na voorafgaande aanmelding, zeer welkom.
Mocht u, na aanmelding, toch verhinderd blijken te zijn, wilt u dit dan ook kenbaar maken?

We nodigen u van harte uit er op 3 november a.s. bij te zijn!

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,

M.B. (Mascha) de Boer
Bestuurslid